Фестивалите на Слънчев бряг

Фестивалите на Слънчев бряг и Южното Черноморие. По време на престоя ви в Слънчев бряг, вие ще може да разнообразите вашата почивка като посетите интересни фестивали, които отразяват културния живот на България.

Един от най-известните фестивали, които може да посетите в околността на Слънчев бряг се нарича Spice Music Festival в Бургас. Представя най-добрите хитове от 90-те, на който се събират над 10 000 души всяка година. Там може да видите едни от култовите изпълнители на 90-те на живо като Lou Bega, C-Block, Las Ketchup,Technotronic и много други!

Друго събитие в Бургас е Международен фолклорен фестивал, създаден за съхранението на фолклорните традиции от региона и света.

Следващото, което не е за изпускане са партитата на Какао Бийч, където всяка година през август може да видите световно известни диджеи, които ще се погрижат за вашето добро настроение в Слънчев бряг. Насладете се на музика от диджеите Армин ван Бюрен, Тиесто, Фатбой Слим, Марк Най-известните български диджеи DJ Deso и Kaiski както и много други, гарантиращи ви невероятни спомени.

В Слънчев бряг се провежда и Международен фестивал „Черноморска перла“, където фолклорен център „Нестия“ участва в международни дейности и организира фестивали и конкурси за деца и младежки групи. Целта на този фестивал е културният обмен между български и чуждестранни участници. Там може да наблюдавате танци, фолклорни ансамбли, хорове и инструментални групи и всеки е добре дошъл.

В близост на Слънчев бряг, в град Несебър, се провежда и Международен фестивал на меда. В този фестивал се обсъжда развитието на пчеларството, съхраняването на пчелите и новости в апитерапията - медицинското приложение на меда.