Плаж и климат в курорта Елените

Плажът на Елените е добре поддържа. Различен е от този на Слънчев бряг и Свети Влас. Покрит е със ситен бял пясък, със сравнително широка ивица и охраняем. Хотелите, разположени на първа линия предлагат  шезлонги и чадъри. На места са изградени буни, благодарение на които морето отстъпва пестеливо място на хората. Там, където брегът е стръмен, от околните хотели са се погрижили да осигурят безприпятствен достъп до морето.

Настанилите се в по-отдалечени места туристи се придвижват през чудесно оформено парково пространство. За нощувка може да наемете както еднофамилна къща, така и стая или апартамент в многобройните хотели. Част от сградите са с екзотична визия. Този стил е наследен от самото начало през 1985 г, когато започва изграждането на курорта.

Хотелите във ваканционен комплекс Елените заемат широка ивица по морския бряг и само на места навлизат навътре в гората. В последните години започнаха да се появяват сгради и по южния склон на най-източната част на Стара планина.

За разлика от известните от древността и превърнати в места за летен отдих селища,  Елените е разположен леко влизащо в морето. Малките заливчета от двете страни са оформили плажовете, за които вече разказахме.

Открит към морето и предполагащ широки вълни, курортът Eлените е подходящ за сърф, скутери, и други водни спортове. Спокойните води, плавно слизащото дъно и добре уреденият плаж са предпоставка за семеен туризъм.

Предимствата на Елените привличат тук не само туристи. Българи и чужденци избраха да се сдобият със собствен ваканционен имот с целогодишна поддръжка. 

Изберете подходящото за вас място за нощувка