Летище Бургас

Бургас е областен център с голямо икономическо, административно и културно значение. Летище Бургас се намира на в непосредствена близост до най-големият град по Южното Черноморие на България. 

Летище Бургас е най-голямато в Югоизточна България. Обслужва пристигащи и заминаващи пътници от постоянни и чартърни полети до и от Югоизточна България. Посреща годишно над 2 млн пътници - хора на бизнеса, индивидуални туристи или организиране в групи любители на Българското Черноморие. Летище Бургас предлага удобни връзки до международни летища в Лондон, Москва, Виена,  Тел Авив, Манчестър, Санкт Петербург.

Основната писта на летище Бургас е 3200 м. 

Летище Бургас допълва облика на града. Заедно с бургаското пристанище, ЖП гара Бургас, Автомагистрала Тракия и множеството автобусни линии до различни краища на страната и чужбина, го превръща в основен транспортен възел за Балканския полуостров.

Поради стратегическото значение на летище Бургас най-големите транспортни фирми предлагат услугите си тук. Това са трансфери и коли под наем. Тези услуги се ползват както от фирми, така и от туристи.

Летище Бургас е разположено само на 500 м от самия бряг на морето. Центърът на града е на 10 км югозападно от него. Достъпът е по перфектно поддържан път.

Град Бургас има специфичното географско положение. Той е на самата границата между Европа и Азия. Летище Бургас има стратегическо значение за новите стопански и културни отношения в съвременния свят.

Обслужващите възможности на бургаското летище силно повлияват развитието на транспортните връзки, на вътрешният и международен туризъм, на търговските отношения между партньорите от Изтока и Запада.

Разстоянието от летище Бургас:
до Поморие - около 10 км,
до Слънчев бряг и Несебър е около 25 км,
до Свети Влас – около 30 км,
до Созопол48 км,
до Царево73 км,
до Приморско58 км.

Тези култови населени места са свързани с областния град с отлично поддържани пътища. В последните две години пътната инфраструктура на Бургаска област се обнови изцяло. Изградиха се околовръстни пътища край повечето населени места по Черноморието.

С услугите, които нашите партньори предлагат - трансфер от и до летище Бургас и коли под наем,  за по-малко от час ще бъдете до най-отдалеченото място на Юг – Царево и Ахтопол, или Север до Обзор.

Завършването на магистрала Тракия, която свързва Бургас със София направи пътуването с рент-а-кар автомобил бързо и лесно. За 3 часа се стига до центъра на Столицата.

Свържете се с нас и нашите партньори, за да получите привлекателна цена.