Предимства на Елените в числа и факти

Местоположение: югоизточна България, област Бургас, община Несебър
Разстояние до София: 422 км, 4 ч. 19 мин.
Географска ширина: 42.67
Географска дължина: 25.4
Пощенски код: 8250
Курортът Елените е на 9 км източно от Слънчев бряг, на 45 км северно от Бургас, на 5 км от Свети Влас, на 9 км от Несебър, на 13 км от Равда, на 31 км от Поморие, на 8 км от нос Емине и на 40 км от Обзор.

Редовен автобусен транспорт и такси свързват Елените със съседните курорти и градове.

Курортно селище Елените e едно невероятно място за почивка на Южното Черноморие на България, близо до Слънчев бряг.

Mорският курорт е само на няколко километра от Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър.

Мястото е известна туристическа дестинация за любители на морски спортове и туристи, които предпочитат лятна ваканция на брега на морето. Ваканционното селище възниква през 1985 година, като мястото е специално подбрано заради качествата на въздуха и панорамата. Изградено е там, където преди това не е имало селище. Това придава особено модерен облик на курорта, който бързо става популярен за българи и чужденци.

Ваканционно селище Елените е разположено на изключително живописно място на южните склонове на Стара планина, там където тя достига морския бряг. Елените са мястото, което условно разделя българското крайбрежие на Северно и Южно Черноморие.

Разстоянието от Елените до Свети влас е около 4 км, а до Слънчев бряг има около 8 км. Пътят е отлично поддържан. Най-удобният транспорт е автомобил под наем. Пътниците от много редовни и чартърни полети на летище Бургас през цялата година ползват услуги по трансфер и автомобили под наем.

Летище Бургас се намира на 48 км, летище Варна на около 90 км, летище София - около 440 км.

Ваканционно селище Елените е проектирано от талантливи архитекти и специалисти по ландшафт като парк. Сред разкошна зеленина са разположени множество хотели с висок клас, луксозни вили, къщи и бунгала. Има и собствен плаж. Изградени са много заведения, спортни съоръжения, тенис кортове, условия за практикуване на водни спортове.

По време на лятната почивка препоръчваме да се възползвате и да посетите старата част на Несебър, нос Калиакра, нос Емине, битовите заведения в Кошарица и Оризаре. Орнитолозите имат шанс да наблюдават живота на редки видове птици, които гнездят в известните езера: Поморийско, Атанасовско, Вая и Мандра край Бургас. Реките Камчия и Ропотамо са добър избор за екскурзии. 

До Елените може да се стигне с минибус или такси от Слънчев Бряг.

Нашите партньори осигуряват услуги за отдаване на коли под наем в Елените, трансфери от и до летище Бургас.

Свържете се с тях в разделите Трансфер и Коли под наем.