СЛЪНЦЕ - РАДОСТ- КРАСОТА, Несебър 2021

Община Несебър
Общински детски комплекс - Несебър
Несебър к-с Младост 62 тел./факс 0554 / 45952
e-mail: festivali@nesebar.bg, odk@abv.bg
 
ХХІ Международен детски фестивал Слънце - Радост - Красота, Несебър 2021

Каним детските и юношеските творчески групи и колективи от България и чужбина да вземат участие в програмата на ХХІ Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота” - Несебър 2021. Фестивалът се провежда под патронажа на Кмета на град Несебър. В дните на фестивала  история и съвременност своеобразно се съчетават.

Несебър е разположен на Черноморското крайбрежие, има хилядолетна история, уникален е по своето месторазположение , сред пясъчни дюни и растителност , с просторни плажове, горещо слънце и богата история. Градът е под егидата на ЮНЕСКО.

ХХІ Международен детски  фестивал „Слънце , радост, красота” - Несебър 2021  се провежда с участието на творчески колективи и изпълнители от България и други страни. Организатори на събитията са Община Несебър , Общински детски комплекс - Несебър, Национален дворец на децата – София.

Фестивалът способства за изява таланта на участниците, за повишаване на изпълнителското им майсторство. Целта на организаторите  е да съдействуват за развитие на детското творчество чрез общуване на ръководителите и децата от различните колективи , обогатяване репертоара им с класически и съвременни произведения. Една от основните задачи на фестивала е обединяването на децата от България и чужбина в творчески съюз , запознаване с културата на България.

Фестивалът се организира ежегодно от 15 юни в Несебър - България.
 
Условия за провеждане на фестивала
 
Във фестивала могат да вземат участие – колективи, камерни формации, ансамбли и солови изпълнители .

Фестивалът се провежда в две части – конкурсна и фестивална. Участниците могат да се включат по желание и в двете части.

Конкурсни раздели:
  • Музика: музикални колективи за класическа музика - академични хорове, солисти; вокални групи и соло изпълнители на народни песни и забавна музика; инструментални ансамбли и соло изпълнители на - народни, класически и други инструменти; 
  • Хореография: колективи за фолклорни танци, класически балет, модерен балет, бални, спортни, характерни, мажоретни танци, спортен рокендрол, и др.;
  • Изобразително изкуство – художници;
  • Нестандартни форми на младежко творчество:
  • групови и солови изпълнения на циркова акробатика, илюзионисти, жонгльорство, пантомима, мода; театър и др.