Лятна ваканция в Свети Влас

Свети Влас, градчето, което свито от морето бавно пълзи по склоновете на планината е привлекателно за лятна ваканция. Тук почивката има и за любителите на луксозни хотелски комплекси и за апартхотели със специален режим. Има и за онези, за които ретрото на стаите под наем и малките семейни къщи за гости е сред представите за отмора.

Добра инфраструктура, чудесна гледка към морето, прохладни вечери и много развлечения. От само себе си в Свети Влас са се обособили зони: такава, в която е тихо и там се нощува, и такава, която е шумна, в която веселието е на макс.
Плажната ивица на Свети Влас е около 1 километър. Не много широка, отвоювана от морето. На места е прекъсната и са се обособили закътани заливчета, чисти и поддържани от близките хотели. Вълните, някога отнемащи от сушата, сега щедро са се отдръпнали навътре, изхвърляйки на брега ситен жълт пясък. Дъното плавно се спуска навътре и брегът дава възможност за игра. Семейна ваканция – това е ключовата фраза.

Между хотелите на първа линия и плажа е разположена алея. Стръмният някога бряг е облагороден и достъпът до плажа - приятен. Самият плаж е охраняем. През лятото се възползвайте от поставените чадъри и шезлонги. Избягвайте да влизате в морето извън определените за къпане места. В Черно море не се срещат големи водни хищници. В същото време рискът от попадане в по-дълбоко място или заклещване сред скали не е изключено, ако пренебрегвате знаците и правилата.

Хотелите и заведенията около плажа са като оазиси. Всяко със своята идентичност, специални коктейли и меню.

Свети Влас е изцяло обърнат на юг. Това дава възможност за плажуване от изгрев до последните слънчеви лъчи. След това направо се гмурнете в нощния живот! Той е обект на друг наш разказ.