Вашият шанс има своето име: Слънчев бряг, България

Сериалът Sunny Beach (Съни бийч) се завръща скоро по бТВ. Героите, които с тематичните си характери предизвикаха противоречиви чувства в зрителите, ще ни забавляват отново.

За хората по морето това забавление има тънка горчива нотка.

За телеманите, експериментът със сериала Съни Бийч беше прекъснат  странно. Епизодите тръгнаха при огромен успех през миналата година. След това всичко спря рязко без да стане ясно точната причина. Може и да е ясна.

Спирането на сериала Съни Бийч (Sunny Beach) породи множество дискусии в социалните мрежи и в новинарските сайтове. Както много от зрителите коментираха „ да спрат и прогнозата за времето и да пуснат само новини и Щаба“. Други пък се подразника от компенсиращото излъчване на „Столичани в повече“, изразявайки  възмущението си така: „щом започват от епизод 1, смятайте до 130 – колко време ще стоим затворени“. Други се радваха: „не е толкова отчайващо – можеха да ни пуснат Дързост и красота“.

Една от коментираните причини е действително кризата с Covid-19. Когато сериалът, посветен на курорта Слънчев бряг тръгна, очакванията бяха да послужи като реклама. В месеците на световна пандемия той би звучал по-скоро като гротеска. Ето защо, приемаме, че тази причина е една много реалистична. Възобновяването на излъчванията носи много оптимизъм и надежда.

За редовия зрител филмът е Запомнящ се. Това е краткото определение за сериала. Причините за, по които той привлича непрофесионалното око и ухо на масовия потребител са много.

Запомняща се мелодия на Явор Русинов. След „Столичани в повече“ и „Скъпи наследници“, това е третият сериал, чиято музика се тананика леко, запомня се без усилия, и ти носи настроение. Нещо повече: кара те да седнеш или да се спреш пред екрана и да се усмихваш на простотийките. Простотийките всъщност бяха деликатният воал, с който се отделяше блясъкът от философията.

Когато говорим за този филм, и стигнем до думата „философия“, по-добре да спрем, за да не развалим приятната емоция от очакването.