Директни полети на летище Бургас от юни 2021

Още една авиокомпания донесе радостни трепети на собствениците на хотели в Слънчев бряг и по Българското Черноморие. Тръгват директни полети от и до летище Бургас, които ще допринесат до по-бързото придвижване на туристи до курорта.

Авиокомпанията е Blue Air. От управата на превозвача съобщиха, че от юни месец 2021 година ще свърже директно Трансилвания с Южното Черноморие на България. Директни полети ще има между Клуж Напока и Бургас.

Стартирането на полети по този маршрут е първа стъпка към развиване на дейност на нашия пазар. Още по-добрата новина е, че за полетите вече могат да се правят резервации. Цените започват от 29,99 евро в едната посока и включват една безплатна промяна на датите на пътуване.

Blue Air ще обслужва два полета седмично между Клуж Напока и Бургас, всяка сряда и всяка неделя.

Blue Air е румънска нискотарифна авиокомпания със седалище в Букурещ с хъб на международното летище Анри Коанда. Това е най-голямата румънска авиокомпания от полети на пътници по график. През 2017 г. Blue Air превози над 5 милиона пътници, което е с 40% повече в сравнение с 3,6 милиона пътници, през предходната година.  От февруари 2019 г. Blue Air лети до 57 дестинации по график.

Към настоящия момент Blue Air експлоатира 18 самолета Boeing 737 от серия 737-300, 737-500 и 737-800 с капацитет между 120 и 189 места.

Аерофлотът на Blue Air беше модернизиран. Пътниците вече могат да изпитат един от най-лекия клас седалки Recaro, предназначени за релакс, с наклонени облегалки.
Инвестициите на Компанията са насочени към намаляване на разхода на гориво, в резултат на намаляване на емисиите.