Главната улица на Слънчев бряг

Главната улица на Слънчев бряг.

В спомените на представители на няколко поколения курортът Слънчев бряг е алея, дълга няколко километра - от Несебър до подножието на хълмовете зад Свети Влас. Когато пътувате в тази посока - видимо е морето с издигнатите до него хотели. Всички имоти са сред зеленина и дебелина - като в парк. Някога на това място е имало овощни дървета и лозя, почти до плажа. Вляво погледът се рее по протежение на Стара Планина и възвишенията над Каблешково.

По тази алея се движи от време на време автомобили и автобуси - градски и междуградски. Всичко изглеждаше като едно огромно ларго, артистично изобразено от картините на уличните художници.

Днес ситуацията е съвсем друга. Супермодерни комплекси се редуват с уютни семейни хотели. Нощни клубове съседстват с купонджийски кръчми. И навсякъде хора, хора, хора - оставиха грижите далеч назад грижите и стреса.

Главната улица на Слънчев бряг отесня и апартамент като "Стамболийски" в София, но 3 пъти по-тясна.

Като добър стопанин Община Несебър представя първия етап от проекта за разширение на ул. Първа в курорта Слънчев бряг. Ще се актуализира и осветлението в тази част. Предстоящото разширение на западната част на улично платно ще се изпълни на три етапа. Първият е от колелото между Слънчев бряг и Несебър до моста на река Хаджийска. Готовият проект ще се процедира. Предстои работа по проектиране на втория и третия етап на улицата.

По всяка вероятност ще се изгради още една улица, успоредна на главната, която започва от началото на индустриалната зона на Несебър – при кръговото кръстовище за квартал „Черно море“ ( задминава стадиона в посока супермаркет „Младост“) и ще бъде успоредна на ул. . „Първа“. Тя ще е алтернативна пътна артерия за движение в Слънчев бряг. Цялата е тя да поеме част от трафика в курорта.

Благоустрояването на Слънчев бряг – запад е една от основните задачи, която Община Несебър си е поставила. През тази година местната власт е заделила средства за изграждане на улици по изготвен и одобрен проект. Ще се извършват и текущи ремонти на компрометирани пътни участъци.

Община Несебър ще продължи да влага средства в благоустройството на най-големия черноморски курорт в България чрез обновяване на съществуващи ресурси и изграждане на нови инфраструктурни обекти.