Петзвездните хотели в Слънчев бряг, I част

Туристическият бранш е готов за летния сезон. Взети са всички препоръчани от СЗО мерки за превенция и профилактика, свързани със спиране на разпространението на заразата с Covid19. Почистени и дезинфектирани хотелите очакват своите гости. Официално, сезонът започва на първи май.

Колкото по-висока е категорията на даден хотел, толкова по-скъпа е неговата поддръжка. Толкова по-голям е наборът от задължителни условия и услуги, предлагани в обекта. Отделяме специално внимание на 2 от петзвездните хотели в курорта Слънчев бряг. Всеки от тях заслужава да се посети. Това е като колекциониране на изживявания..

Империал Палас Хотел 5*

5-stars hotelЗапочваме с вдъхновяващия и пищен Империал Палас Хотел 5*. Когато приближавате Слънчев бряг по море, мощната снага на Императора е първото, на което се спира погледът. Разположен е, разбира се, на първа линия. Между хотела и морето са само златистите пясъци на плажа.

Архитекти и интериорни дизайнери са създали истински палат с фин мрамор, масивни колони и ефектни полилеи. Фоайе, ресторант, барове са доволно стилни, златисти, брандирани. Спа центърът е истинска находка за разбирачи. Сауната, парната баня, хамамът, вътрешният басейн са професионално пипнати, изработени от най-добрите специалисти в бранша.  Вътрешният басейн е това, на което и римляните биха завидели. Може би една плитка реплика, с маса с плодове и дъхаво вино по средата, биха допълнили усещането.

Басейни с великолепна форма и прецизна изработка са се ширнали пред сградата. Едновременно 550 хотелските стаи и студиа са готови да приемат гостите на блестящия хотел. Невероятната гледка към залива и Стария Несебър замайва. Ресторант и 5 бара обслужват туристите. Екстрите, писани и неписани, са толкова много, че спираме да изброяваме.

Уважение към детайла – това е отношението на екипа на хотела. От всеки елемент по фасадата, през цветовете на текстила в стаите, до усмивката, с която ви поздравяват.

Програмата All inclusive, достойна за тези 5 звезди, в хотел Империал Палас включва традиционни ястия, апетитни изкушения, сирена, салати, освежаващи напитки, десерти и пресни плодове в основния ресторант на хотела. Той е разположен на партера. Елегантната обстановка, капацитетът 400 места в залата и 50 на терасата, е достойна сцена и на петзвездна сватба.

Препоръчваме петзвездния хотел Империал Палас на всички, които са разглеждали римските дворци и вили от древността, и са мечтали да изживеят своя миг като техни владетели. Или са просто любопитни.


Роял Палас Хелена Сендс Хотел 5*.

хотел 5 звездиДа прескочим до другия 5-звезден красавец.

Роял Палас Хелена Сендс Хотел 5* Трудно бихте запомнили това дълго наименование, ако не сте запознати с местоположението на петзвездното чудо.
Хотелът има визията на царски палат(royal palace), който първи посреща слънчевата светлина (helena), застанал почти на пясъка (sands). Оттук нататък едва ли бихте пропуснали дори една от всички думи в това обяснение. Едва ли бихте забравили и дните, прекарани тук, естествено на първа линия в курорта Слънчев бряг.

В Хотел Роял Палас Хелена Сaндс естествените материали и земните цветове са силно застъпени. Синьото е използвано, за да подчертае бистротата на водата в басейните и да придаде екзотика.

Сградата напомня крепост, манастир, болярски палат, царска дворец – нещо между всичко това, нещо близо, което вече сте виждали. Тук, този познат силует е поставен сякаш в своята естествена среда. Външният басейн повтаря основи, характерни за православните храмове.

Около хотела, и като част от целия ансамбъл, ландшафтни архитекти и познавачи на екзотични и местни растителни видове, са създали райска градина. Има вероятност да се загубите по стъпалата, сред храстите, да се заплеснете по някое рядко цвете, да се гушнете на закътана скамейка.

Незабравими са вечерите в отворените части на заведенията в Хелена Сандс. Майсторски блюда са поднесени на грижливо оформени маси, в непосредствена близост до отлично поддържани тревни площи. В целия комплекс има нещо, което напомня Хотел Приморец в Бургас, във времето, в което той беше истинско бургаско бижу.

Точно срещу Хотел Роял Палас Хелена Сендс, на самия плаж, има разкошен плажен бар (Бийч бар). Познайте къде ще прекарате времето, ако луксът в Кралския дворец ви омръзне. Ще се чувствате като аристократи, отскочили за собствено удоволствие до плажа. 

И в Хелена Сандс е изграден вътрешен басейн. Меки овални форми, места за сядане и великолепни светлинни отблясъци. Цялото помещение е изпипано с уважение към детайла. Оборудването на фитнес зоната е предвидено така, че маниаците за ден да не прекъснат своите  програми.

Тези два петзвездни хотела възбуждат любопитството и апетита за истински лукс по време на почивката. В България. На морето.

Тук е слънчево, топло, весело и безопасно.

Очаквайте втора и трета част на нашия разказ.