По Южното Черноморие сме готови за сезон 2021

Стартът на летен сезон 2021 в Слънчев бряг вече е факт. От 01 юни по плажните ивици има спасители и медицински лица. Това е изискване, заложено в концесионните договори.

Правителството даде възможност на всеки концесионер да реши дали да намали цените на плажните услуги, дали да ги предлага безплатно или да не ги променя.

На повечето места вече са направени отстъпки. Това е начинът да се привлекат българските туристи за почивка по морето. Проблемът с коронавируса и ограниченията в страните на Европа и света, от които е основният поток чужди туристи, все още влияе силно върху свободните пътувания.

По цялото Южно Черноморие, от Слънчев бряг и Несебър, както и на юг, като се започне със Созопол, плажовете са подготвени със спасители и медицинско обслужване. Оттук нататък всичко зависи от времето!

Всички се надяват, че контролните органи са на място, ще има по-малко злоупотреба с цените на чадъри и шезлонги от страна на стопаните на плажове и собствениците на заведения.

В най-големия ни морски курорт, Слънчев бряг, и трите зони на плажа са готови за началото на новия туристически сезон. Пясъкът е почистен и обезпаразитен, поставени са всички чадъри и шезлонги, съобщиха от фирмата, сропанисваща плажа. Нови чадъри са поставени и на Северния, и на Южния.

Гарантирана е безопасността на туристите. Чадърите са на разстояние над 4 м един от друг.  Осигурена е дезинфекция на плажните удобства след всеки турист.

От началото на м.юни плажните ивици в курортен комплекс Слънчев бряг са отворени медицинските пунктове. Монтирани са душове. Обновени са съблекалните за плажуващите. 

И трите ивици в курорта са носител и това лято на международното екоотличие "Син флаг“.