На 30 юни стартират полетите между Бургас и Трансилвания

Оказа се  че старт на летния сезон все пак има. Полети на тънки цени, от 30 евро, ще има между Бургас и Трансилвания. 
 
Румънската авиокомпания Blue Air започва да лети от 30 юни с редовни полети двупосочно между морския град и Клуж-Напока в Трансилвания. Говорим за нова нискотарифна линия с изключително атрактивни цени. 

Това лято се надяваме да посрещам още повече румънски туристи в Бургас, Слънчев бряг и по цялото Южно Черноморие. Бургас е стратегически пазар за Blue Air.  От туристическия бранш зависи да се запази тази и други новоразкрити въздушни линии. Така ще рекламираме региона.

Клуж-Напока е вторият по големина град в Румъния. Той се намира в северозападната част на страната и административен център на окръг Клуж и историческа столица на областта Трансилвания. Намира се на еднакво разстояние от Букурещ, Будапеща и Белград, което го прави стратегически център както за туризъм, така и за бизнес.
 
Идеята Бургас да се свърже по въздух с Клуж-Напока не е нова. За нея се говори от няколко години, но чак през февруари 2021 г. тя реално се появи в медийното пространство, когато компанията официално обяви старта на премиерния маршрут. Полетите е се извършват седмично в сряда и неделя.