Фестивал за съвременни изкуства “ВОДА”, Бургас

Южното Черноморие привлича с чара на бохемските дни и нощи. От спонтанно възниквали срещи с китара, през джамсешън събития, до грандиозни фестивали - тук има всичко. Животът се вихри с пълна сила на юг от Слънчев бряг

Преди десетилетия Бургас се отличаваше от другите големи градове. Авангардното изкуство създаваше особена атмосфера.

Петото издание на Фестивал за съвременни изкуства ВОДА 2022, ще се случи в през месец септември в Бургас. Фестивалът “ВОДА” се провежда в специфична среда. Стреми се да трансформира забравени или неизползвани територии от града в пространства за изкуство и култура.

През 2022 г. фестивалът ще заеме териториите на Часовниковата кула на гарата, забравени градски територии и необитавани зони на бургаския плаж. Възможно е да се открият и други непознати до момента атмосфери.

Организаторите очакват творби, които изследват нови артистични измерения. Тези творби ще се представят в специфични пространства. Ще се осъществи иновативен подход при взаимодействие с аудиториите.

Всеки жанр е приветстван от Фестивала - инсталация, визуални изкуства, танц/театър/пърформанс, музика и звуков дизайн, видео арт, произведения в гранични жанрове и други артистични акции.

Фестивалът за съвременни изкуства „ВОДА” стартира през 2017 г. В негови предходни издания са участвали над 250 артисти от Германия, Франция, Латвия, Унгария, Молдова, Южна Корея, Япония, Турция и България.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria

На потребителите на SunnyBeach.com горещо препоръчваме да се възползват, по време на престоя си в хотелите на Слънчев бряг, и да посетят Фестивала. Разстоянието е около 20 минути по новия път.