СИН ФЛАГ, международната организация, потвърди, че водите по българското черноморие са чисти

Изберете кристалните води на българското Черноморие. Те са чисти и безопасни. Преоткрийте удоволствието от морските бани без притеснение.

Всяка точка на нашето прекрасно черноморско крайбрежие е чисто. Особено право на гордост имат 21 плажни ивици и едно яхтено пристанище. Те са отличени с престижния приз Син флаг през текущата година.

Този символ се присъжда след строга проверка за чистотата на водите по нашите брегове. Гаранция е за безупречното качество на водата. 

Плажовете, сертифицирани по Международната програма, са подложени на интензивен мониторинг през целия туристическия сезон. Всеки две седмици, независима акредитирана лаборатория взема проби от морската вода за анализ. След проведени изследвания, резултатите се предоставят на "Син флаг".

Резултатите показват, че водата е по-чиста от всякога. Анализите го потвърждават. Като независима организация, СИН ФЛАГ се доверяват на независима и утвърдена лаборатория за изследванията. Всякакви твърдения, които противоречат на фактите, са злонамерено разпространение на невярна информация.

Кирил Спасов, мениджър на Южния плаж в Слънчев бряг, подкрепи тази позиция и потвърди, че всички показатели за качество на морската вода отговарят не само на изискванията на "Син флаг", но и на българските и европейските стандарти. Спасов се позова на протоколите от последните анализи на морската вода в Южния плаж през месец юни, които безспорно доказват това.

Съгласно тези документи, изследванията на пробите от морската вода, извършени от независимата лаборатория,  показват 59 единици чревни ентерококи от 100 допустими и 46 единици ешерихия коли от 250 допустими.