Изберете Вашия сезон в Слънчев бряг

Ако възнамерявате Слънчев бряг да стане следващата ваканционна дестинация за вас, то е важно да проучите възможностите и да планирате престоя си.  Курортът е подходящ за летен отдих от началото на май до средата на октомври.  Морето е спокойно, с изключение на втората половина на август.

Месеците май и юни, в някои години още април, са предпочитани от скандинавски туристи. В това време на годината се организират и множество спортни лагери. В този период почиват онези, които предпочитат пролетната романтика и празните плажове. Водата е все още хладна за разлика от слънчевите лъчи, които галят кожата.

Месеците юли и август са истинското знойло лято в Слънчев бряг. Младежи, хора на средна възраст, родители и деца – настроението обхваща всички. Плажните дискотеки се пръскат по шевовете. Световноизвестни диджеи миксират. Дори чалгата е някак не толкова дразнеща. Това е Вашето време, ако обичате лятната суматоха.

Ето и Септември. Първите две седмици са посветени на семействата с малки деца, които живеят в България. Те са пропуснали горещините на лятото, навалицата, и поднасят своя подарък на малчуганите. Да си на плаж непосредствено преди началото на учебната година е повече от прекрасно. През Септември в България има и два национални празника.

Хотелиери и ресторантьори в Слънчев бряг знаят за тези септемврийски тайни и не бързат да затворят своите обекти. Този период продължава до средата на октомври. Времето в Слънчев бряг не отстъпва от това по северното гръцко крайбрежие.

Стара планина спира хладните ветрове от Север. Морето отдава все още топлината си и очаква рибарските лодки, които са сгушени по лодкостоянките. Хората тук бавно се отпускат и преминават в зимната фаза – тази на рибарлъка и известната несебърска маса. Идва времето на паламуда и на чернокопа. Идва зима.  Не пропускайте поне веднъж в живота се да се докоснете до зимното море!

С това завършваме нашия разказ с разходка из годишните времена. Изберете правилното за вас време и Слънчев бряг ще ви се отблагодари!