Летища близо до курорта

Тази информация е полезна както за чужденци, така и за българи, които живеят в чужбина отдавна. До Слънчев бряг можете да стигнете както с редовна линия на големите авиокомпании, така и с чартърен полет.

Сравнително близо до курорта са летище Бургас и летище Варна, както и няколко летища за малки самолети.

Летище Бургас е най-удобното за използване. Намира са на около 20 км Южно от курортния център. До Слънчев бряг има автобуси на междуградски превозвачи и таксита. Препоръчваме ви този трансфер да е осигурен предварително. На самия аеропорт се намират офиси на няколко големи фирми за рент-а-кар. Кратките разстояния и удобството да не зависят от група, кара много туристи да подсигурят предварително подходящ за себе си и своите придружители автомобил.

На летище Бургас кацат самолети на големите превозвачи и на нискотарифни компании. Туроператори от цял свят организират чартирни полети, от които можете да се възползвате.

Летище Варна е на около 100 км Северно от Слънчев бряг. При положение, че вашия полет обратно отново е оттук и вие сте индивидуале турист, най-приемливият трансфер е с рент-а-кар. Пътят Варна-Бургас е живописен. Почти през цялото време се открива панорамна гледка към Черно море. Ще се наслаждавате и ще се запознаете с великолепието на този край.

Пътувате ли от далечна дестинация до страната? Тогава има вероятност да кацнете малко по-далеч – на около 400 км. На юг са летищата на Истанбул (Турция) https://www.istairport.com/en  на запад летище София https://www.sofia-airport.bg/ . Обикновено такива прикачания се осигуряват от самия туроператор.

Повече информация за двете летища ще откриете на техните сайтове:
Летище Бургас https://burgas-airport.bg/bg/flights
Летище Варна https://varna-airport.bg/bg/flights

И накрая поднасяме нашата изненада. Ако имате частен самолет, то може да използвате Летище Слънчев бряг – само на 6 км западно от комплекса: https://www.sunnybeachairport.com/

И защо да не използвате времето на своята лятна ваканция, за да се обучите сами да управлявате самолет.