Да стигнем Слънчев бряг по суша

Едно от предимствата на Слънчев бряг е това, че е достъпен по земя, море и въздух. Разположен на 30 километра северно от Бургас, курортът използва предимствата на този бързо развиващ се град.

Бургас е свързан с магистрала Тракия A1 със София – пътят е около 3 часа. По естествен начин пътят преминава в магистрала Струма A3 и така югозападна България се доближава до морето. Магистрала Марица А4 довежда от Хасково, Харманли и Свиленград, от целите Родопи българите, които предпочитат романтиката на нашето Черноморие.

Пътят от Бургас до Слънчев бряг е между 15 и 30 минути, според избора на пътя. В последните години се направиха множество подобрения на транспортната схема. Заобикаля се Поморие, Ахелой и Каблешково. Туристите, които са почивали по-често в курорта предпочитат да се отклонят от магистралата през Карнобат, и по живописни вътрешни пътища да достигнат морето. В това има много чар.

Очаква се в скоро време да се изгради обходен път на Бургас, който да разтовари още повече трафика.

Румънските туристи се спускат през Варна, или Шумен, според предпочитанията си. Очакваната магистрална връзка между Бургас и Варна ще привлече още повече румънци. Той ще е и предимство за жители на населените места от Северна България.

За сръбските граждани и за идващите от Гърция – пътят е през магистралите. За идващите от Турция – без значение кой КГПП ще изберат: Малко Търново или Лесово, времето за придвижване е около час и 15 минути.

Да стигнем до Слънчев бряг е тривиална задача, когато сме „по суша“.   Без значение дали сме избрали обществен превоз или личен автомобил.