Какво да правим?

Резерват Камчия

Посетете Резерват Камчия по време на своята почивка на море в Слънчев бряг.

Резерват Камчия се намира на 25 км на юг от Варна. Простира се по долното поречие на река Камчия.

Това прекрасно място е обявено за природен резерват през 1977 г. поради важното си екологично значение. Включен е в световна мрежа от биосферни резервати на ЮНЕСКО. В  базата на тази световна мрежа са вписани едни от най-важните екосистеми на планетата.

В горите на резерват Камчия се намират над 245 вида висши растения и 258 вида птици. Над резервата минава миграционният път на птиците Виа Понтика (Via Pontika).

В резерват Камчия се размножават едни от най-редките за Европа птици като сокол орко, черен щъркел и малък креслив орел както и много други.

Водите на река Камчия са обитавани от 39 вида риби. Може да се насладите на красотата на резервата по маркираните за целта пътеки.

Това място с девствена растителност е любимо място за пикник и отдих на много местни жители. Ако пътувате от Бургас за Варна, задължително се отбийте тук. 

В категория:
Докладвайте нередност
Подобна на Какво да правим? в :
Резерват Камчия Джип Сафари Слънчев бряг, Бургас Възможност, която не е за изпускане! Джип Сафари ви дава шанса да посетите красивите планински вериги и природни кътчета на България. Резерват Камчия Скуба дайвинг Слънчев бряг, Бургас Скуба дайвинг в Черно море е страхотно изживяване за всички. Дори никога да не сте се гмуркали досега, може да го направите в малки групи за начинаещи. Професионалистите там ще ви обучават и ще подсигурят, че ще сте в безопасност по всяко време. Резерват Камчия АТВ или Бъги обиколки Слънчев бряг, Бургас Всички любители на офроуда ще харесат тази възможност. Можете да се възползвате от каране на 4 по 4 АТВ или бъги на някои от най-старите планини в България и да се насладите на красивата природа около вас. Резерват Камчия ВИП Круиз с Катамарани Несебър, Бургас Какво по-забавно за цялото семейство от това да се насладите на ВИП круиз с катамаран по красивото Черно море? Създайте незабравими спомени, плавайки през морето, с много спирки за плуване и спираща дъха гледка. Резерват Камчия Яхтен пикник Слънчев бряг, Бургас Насладете се на плаване с яхта с приятелите и семейството си и създайте незабравими спомени. Яхтата тръгва от пристанището на Несебър и започва вълнуващо пътешествие през залива към Стария Несебър.
Прегледай всичко от Какво да правим? в
Какво да посетим?

Собственик сте на БИЗНЕС?


Добавете Вашият бизнес сега и получавайте неограничен достъп до оферти!