Исторически

Музей на солта

Интересно място, което си струва да посетите: Музеят на солта. Едва ли е случаен изборът на това, къде да се намира. Близо е до едно от емблематичните езера край брега на Южното Черноморие. Солта е жизнено необходима за живота, почти толкова, колкото водата. Поморийските солници.

Музеят на солта се намира в Поморие - древния град Анхиало. Музеят е основан на 7 септември 2002 г. Според български историци тези солници съществуват от около 5 век пр. Н. Е., което е преди основаването на Поморие. В миналото солта е била ценна колкото златото на някои места, тъй като е била рядкост. Поради това, тези солници са били причини за войни и спорове.

Музеят в Поморие е единственият в България и на Балканите, който е специализиран в производството на сол чрез изпаряване на морска вода от слънцето. Там можете да станете свидетели на древна анхиалска технология за производство на морска сол и да се насладите на автентичната атмосфера от миналото. Разполага с експозиционна зала и 25 дка работещи солници.

Посетителите на Музея на солта могат да наблюдават древни техники за приготвяне на сол, уникална колекция от снимки и автентични соларни инструменти и оборудване.

В категория:
Телефон
+359 896 123 123
Населено място:
Поморие
Адрес:
8200 Поморие

Работно време
8:00 - 16:00 Неделя:Затворено
Докладвайте нередност
Какво да посетим?

Собственик сте на БИЗНЕС?


Добавете Вашият бизнес сега и получавайте неограничен достъп до оферти!