Яхтинг. Яхти. И Марина Диневи

Когато избирате място за почивка и пред вас, благодарение на Интернет, съществуват стотици хиляди възможности, то основният въпрос е какво точно очаквам и защо да предпочета един курорт пред друг.

Какво отличава Свети Влас от другите дестинации за почивка в България? Това е различната концепция. Докато повечето крайморски селища разчитат само на природните дадености и на лекия тюнинг, то тук се планира мащабно. Инфраструктура, укрепване на брега, разширяване на плажната ивица, модерни комплекси, страхотни заведения и обхващане на възможно най-широк диапазон услуги, свързани с морето.

Градът отдавна се конкурира с най-добрите места по южните брегове на Европа, като се започне от Балканския полуостров, та чак до Гибралтар. Може би все още е далеч от суперкурортите, но уверено върви по пътя като тяхна умалена реплика.  

Безспорно Марина Диневи, с официално откриване през 2007 година, осигури тласък на развитието на Свети Влас към нов тип туризъм – яхтинг. Яхтеното пристанище е с капацитет 300 лодки. Осигурена е пълна гама услуги по експлоатация и поддръжка на яхтите.

Смени се обликът на града. Акостиралите яхти привличат погледа и те изпълва с приятно усещане. Сякаш ставаш част от екипажа, изминал хиляди морски мили, за да стигне дотук.  С изграждане на Марината се даде възможност за развитието на нов тип услуги, заведения и атракции.  Шикозни ресторанти, екзотични плажни заведения, петзвезден хотел, казино и бутици, каквито не сте очаквали, са тук. Истински крайбрежен булевард ви кара да забравите, че Франция и Монако да толкова далеч оттук.

Марина Диневи привлече в Свети Влас пътешественици.  Хора, за които близостта на морето не е просто почивка – то е стил на живот.  Потопете се в романтиката, бурните нощи и безгрижното време на най-добрият яхтен пристан в България!